zondag 2 november 2008

Buenos Aires photo in Palais de Glace


Vandaag een grote fototentoonstelling gezien in Recoleta. De belangrijkste fotogalerijen van Zuid-Amerika nemen hier aan deel, de laatste dag, veel volk. Zeer uiteenlopende onderwerpen meestal van goede tot zeer goede kwaliteit.
Ook zeer gevarieerd in technische benadering. Soms heel sober en met prachtige materialen, dan weer er helemaal over. Grote foto's achter dure plexi's, prachtige digitale prints, mooie reeksen enz. Een verademing na al het gerommel met onze bagage. We lopen hier een paar uur rond en vergeten dat de zon schijnt.
Daarna iets gaan drinken bij de Paseo de Recoleta. Dit is in de buurt waar we gaan wonen en waar we nog veel zullen rondhangen...
Alle gelegenheden hebben veel personeel die hun best doen om mensen te verwelkomen (soms ook wel binnenlokken). Overal delen ze papiertjes uit, je kan er achteraan op schrijven dus nemen we ze maar aan. Het bulkt van de eet-en drankgelegenheden, nieuw,oud,mooi,versleten enz. Het kan nog wat duren voor we onze voorkeurplaatjes gevonden zullen hebben.
Vandaag ook in het parc Thais gewandeld. "Thais" is de architect die verantwoordelijk is voor de vele mooie parken in BsAs. Het park dat naar hem genoemd is is niet veelbetekenend als daar niet "La Flor" zou staan, een immens metalen beeldhouwwerk van een bloem met kelkblaadjes en stampers en meeldraden. Bovendien sluit de bloem zich bij het vallen van de duisternis. Alles staat in een enorme cirkelvormige waterpartij in een groene omgeving.
We komen nog eens terug om de bloem te zien sluiten...

Gisteren hebben we het saldo van ons bed betaald. We wilden dit eerst doen bij de levering maar de firma wil geen geld meer ontvangen onderweg nadat ze vorig jaar beroofd werden van 17000 pesos (ongeveer 170000 Bef). Dus geven we ze het voordeel van de twijfel en hopen dat ze morgen leveren. Het valt op dat alle firma's korte levertijden hebben. Het lijkt wel of ze zitten te wachten op een bestelling. Ofwel zijn ze heel goed georganiseerd???

In San Telmo hebben we wel de beste bakker gevonden. Lekker brood is hier niet echt te vinden. De Belg die we kennen bakt zelf. Maar ze hebben lekkere croissants, koekjes,pralines,enz
De bakker verkoopt ook bereide schotels en allerlei nevenprodukten. Honger lijden is niet nodig.
Op de stoep was vanmorgen nog een lesbisch koppel druk aan het vrijen bij een literfles bier.
Op straat zie je van alles. Niemand stoort zich aan iets. Grootstad toestanden.
Op een halfuurtje kunnen we langs Peru,Chili,Mexico en Venezuela wandelen. Dit zijn straten vlak in de buurt.
Over het weer praat niemand, dat is altijd goed, en zeggen dat het dezelfde zon is die bij ons niet wil schijnen...
Morgen krijgen we de sleutels van ons appartement. Dat wordt tijd, we zijn hier precies 1 maand.
Veel groeten in België.

Luc en Marleen

1 opmerking:

Unknown zei

Dag Luc en Marleen
Gelukkig zijn jullie eindelijk gesettled! Het appartement ziet er heel goed uit.Dat het jullie zo veel geld heeft gekost om je eigen spullen te bemachtigen is wel erg, maar ja daar kan je lang van vertellen en geniet maar dubbel van het weer, de omgeving de mensen...
Het park met 'La Flor' staat zeker op mijn programma als ik ooit naar BA kom. Pachtig!
Veel sneeuw hier het voorbije WE met 300 km file als gevolg!Ik zat er ook in : was gaan wandelen in het Zonïenbos, overigens ook heel mooi met wat sneeuw!
Veel plezier daar en genieten maar!
Groetjes
Gerd