zaterdag 29 november 2008

Klimop valt 20 meter naar beneden!

Vandaag heeft een ferm onweer de hele stad opgefrist. Voor onze ogen viel een klimop van vele jaren oud van de muur naar beneden, waarschijnlijk door het gewicht van het water dat met bakken uit de hemel viel. Ik heb het gevoel dat we de enige getuigen waren van dit voorval. Enkele ramen die door de plant waren bedekt krijgen nu weer volle licht en andere zijn afgesloten van de buitenwereld. Ik vraag me af wat de mensen achter die ramen hiervan denken?
Wanneer zullen ze merken dat er iets veranderd is aan het uitzicht. En wie woont er eigenlijk achter die ramen waar we lichten zien aan en uitgaan. De stad behoudt de anonimiteit van velen.

Vandaag gaan wandelen in "Santa Fe", een van de grotere avenues in BsAs. Heel mooie winkels met allerlei assortimenten. Bijvoorbeeld een grote winkel met alleen maar dingen in plastic. Huishoudartikelen in alle kleuren, een ongelooflijk assortiment dat me doet denken aan New York waar sommige winkels zich ook uitstrekken over een volledig huizenblok. Van de ene straat naar de andere. We hebben nog wat spullen gekocht voor het appartement dat er nu echt gezellig begint uit te zien. Onderweg nog een bos grote witte rozen meegenomen. In België komen die van Mexico, hier weet ik het niet. Alleen ruiken ze echt naar rozen, een geur die je bij onze snijbloemen nog nauwelijks terugvindt.
We moesten vandaag nog een vertaling laten maken uit het Frans van een vermelding op een uittreksel uit de huwelijksakte. Dit alles om een DNI nummer te kunnen bekomen. Dit nummer heb je overal nodig. Het zal nog wat duren eer we het hebben.
Vandaag heb ik vis gegeten in "DUERO". Een prachtige moderne zaak in de avenue "Santa Fe".
Vis is hier niet echt aan de orde. Het is gewoon hun ding niet behalve zalm die hier heel lekker is. Weer te grote porties die niemand op krijgt. Vriendelijke bediening, een fles lekkere witte wijn voor 250 bef! De wijn in het restaurant is hier x2 van in de winkel. Dat is wel beter dan de x4 in België. Koppijnwijn bestaat hier niet. Ieder glas is lekker en met liefde opgediend. De Argentijnen drinken trouwens weinig wijn, zo te zien. We laten ons dus wel kennen.

In het appartement hebben we weer een lek gehad in de waterleiding. Eerst dacht men dat het in het appartement naast ons was. Na daar flink wat muur te hebben weggekapt kwamen ze bij ons uit. Daar ook nog wat gekapt en dan de lek gevonden aan een kraan van de verwarming die in de muur verborgen zit. Daar moesten dan de mannen van de gas weer voor komen. Stuk buis weggezaagd, nieuwe buis tussen gezet en met grote lasflessen in de gang het boeltje hersteld.
Ik hoop dat de kinderziektes van het appartement stilaan de deur uit geraken. Het is iedere keer stof en vuil en werkvolk over de vloer. Ze zijn wel heel tactvol en proberen de hinder zoveel mogelijk te beperken...

Marleen gaat morgen vidé maken. Alleen de vidékoekjes vindt je hier niet zomaar, daar zal ze wel iets op vinden. Marleen maakt de beste vidé van Europa maar nu nog zien of ze haar reputatie kan waarmaken in Zuid-Amerika?

Gisteren hebben we het museum van Evita Perron bezocht. Gehuisvest in een prachtig groot huis van de stichting Eva Perron die zich bezighoudt met het leven van Evita altijd in herinnering te brengen. Kleding, boeken, films, voorwerpen uit haar leven, alles mooi tentoongesteld. In de tuin is een mooi terras met mogelijkheid tot het nuttigen van allerlei lekkere dingen. Als je hier zit geniet je van een opperbeste sfeer van BsAS. Het weer is hier natuurlijk weer  een hoofdrolspeler. De taxis die we nu nemen moeten nu wel airco aan boord hebben. De lucht is erg zwoel en de uitlaatgassen hou je best buiten.
Het verwonderd me iedere keer opnieuw dat die chauffeurs hun straten zo goed kennen. Aangezien alle straten bijna eenrichtingsverkeer hebben moeten ze in de juiste straat afdraaien om bij het gevraagde huisnummer uit te komen. Ze hebben daarvoor speciale boeken om te raadplegen maar dat zie je ze zelden doen. Het zijn gewoon cracken in hun vak. dat de taxi's goedkoop zijn heeft natuurlijk ook te maken met de prijs van de benzine: 23 bef per liter!!!

Hun rijstijl is en blijft legendarisch. Als een file of een verkeerslicht in zicht is gaan ze meteen op de witte lijn rijden om dan naar links of rechts te kunnen aansluiten naargelang het vlotter verloopt. Pinkers zijn ook meestal decoratieartikelen. Het is merkwaardig dat er relatief weinig ongevallen gebeuren.

En nu hopen dat morgen de zon weer schijnt!!!

Luc en Marleen





Geen opmerkingen: