zondag 9 november 2008

Ontbijttafel van 15 centimeter bij 8 meter negentig cm


Hallo Iedereen,

Ons appartement is bewoond maar er ontbreken enkele essentiële onderdelen.
We hebben twee stoelen maar nog geen tafel en dus hebben we de reling van het terras gebruikt als tafel. We hebben wel al een grote frigo-diepvries die werkt, hetgeen je hier zeker nodig hebt.

Onze bagage zit nog steeds vast bij de douane. De onderhandelingen zitten wat vast. We zijn voortdurend op zoek naar oplossingen en mensen die ons kunnen helpen.
Van de werking van de gewone diensten kunnen we zeker niet klagen. Ruime openingsuren, vriendelijke bediening, enz. Er zijn vele kleine middenstanders die hun zaakjes volstouwen met allerlei produkten. Ook veel 24u kiosken met snoep,drank,enz.

De regel dat eten en drinken hier veel goedkoper zijn blijft geldig, ook in de supermarkt.
De prijzen schommelen tussen 33 a 50 procent van in België. We hebben onze Delhaize al gevonden op een paar blokken afstand van het appartement. Die heet "COTO" en je vindt er alles. Het is nog wat zoeken naar de produkten van onze smaak. Voor iets meer dan een Euro wordt alles thuis geleverd, praktisch voor wie geen auto heeft. De taxichauffeurs vervoeren niet graag boodschappen en vooral geen flessen uit vrees voor scherven en vlekken.
De bakker is nu echt om de hoek (40meter) en kent mij al. De broodjes zijn lekker maar wel anders. Vooral een groot aanbod koeken en zoete hapjes, ook croissants (medio luna) zijn hier zeer geliefd.
We krijgen verschillende tips voor weekendactiviteiten maar zijn er nog niet klaar voor. We willen eerst onze bagage vastkrijgen. Dat vergt wel energie en geeft veel ergernis. Het appartement valt heel goed mee en zoals ze hier altijd zeggen. Het komt allemaal in orde....Todo bien...

De moeder van Marleen is terug opgenomen in het ziekenhuis. Dit is ook weer een zorg die ons bezig houdt. Voorlopig hebben we alleen contact per mail, soms ook eens bellen.
We hopen op beterschap voor haar maar de toestand is nog onzeker.

Vandaag zondag is het rustig in de stad. Dat geeft een luilekker gevoel. De straten zijn meestal overschaduwd met grote platanen waarvan de takken tot aan de ramen van de overkant reiken.

Tot zover het nieuws van LenM uit BA.
Tijd voor een terrasje....

Tot binnenkort,

Luc en Marleen

Geen opmerkingen: