zaterdag 15 november 2008

Koude douche, letterlijk en figuurlijk!!!

Ons appartement is nog steeds ongemeubeld. Vandaag hebben we voor het eerst binnen ontbeten wegens een te frisse wind. Vannacht heeft het trouwens nog eens flink geregend.
De meubelen zijn nu wel in zicht. Maandag is beloofd dat men alles zou leveren.
We hebben uiteindelijk een verzekeraar gevonden via een vriend. De douanen werken op hun eigen tempo en nadat alle papieren in orde waren heeft het nog twee dagen geduurd voordat ze wilden tekenen. Nu hopen dat in die container onze goederen zitten want de naam van het schip klopt niet met de gegevens die we kregen van onze verhuisfirma. Ook het gewicht is veranderd. Dertig kilo meer op 6 weken, hopelijk is alles niet nat geweest en daardoor verzwaard.

De tarieven van opslag veranderen constant. De prijs schommelt per schijf van 5,10 of 14 dagen maar niemand kent de juiste prijs. Alles bij mekaar hebben we hier nog 55.000 Bef moeten neertellen om onze spullen vast te krijgen. Koude douche dus.
Maar we zitten voorlopig ook zonder warm water. De boiler heeft het al voor de tweede maal laten afweten. In de tweede badkamer (bijna ieder appartement heeft hier twee badkamers) is een lek onstaan en heeft waterschade veroorzaakt in het appartement onder ons. Dus hebben ze de vloer moeten opbreken om alles te herstellen. Maandag komen ze nieuwe tegels zetten!!!

Verder alles in orde. We genieten van wat we al hebben. Gisteren hebben we overal verlichting gekregen. Inbouwspots, zeer mooi en efficiënt. Stilaan geraken we op ons effen hier.
In de buurt oefent het slechtste popgroepje van de stad maar gelukkig zijn ze zelf nogal vlug moe en duurt het niet te lang.
Het is heerlijk wandelen door de stad met bijna overal bomen die schaduw geven. 'S middags gaan eten is interessant omdat ze dan een dagmenu aanbieden met keuze van 2,3 schotels voor een zeer redelijke prijs.
We worden stilaan gewoon aan de stad met zijn eigenheden.
De moeder van Marleen is terug wat beter. Hopelijk blijft het de goede richting uitgaan.

Tot binnenkort,

Luc en Marleen

Geen opmerkingen: