zondag 26 oktober 2008

La recoleta cimeterio,het mooiste kerkhof ter wereld

Dag allemaal,

Père la chaise in Parijs is klein bier tergen het kerkhof van Recoleta. Dit zijn geen graven meer maar kleine tempels met levensgrote engelenbeelden voor de ingang. Marmer,natuursteen,graniet,smeedwerk,koper en goud concurreren tegen mekaar. Je moet wel rijk zijn om hier een grafje te bestellen. Het zijn gebouwen met een portaal dat leidt naar een ingang van de grafkelder.
De oudste graven zijn al wat afgetakeld en blijken niet meer onderhouden te worden. Anderen staan te blinken in de zon en men ziet de zwaar versierde kisten staan door een venster met smeedwerk.

Gisteren hebben we een bed gekocht voor in ons appartement. Amerikaanse toestanden met superdikke matras en beddenbak. Dat zal wel goed slapen neem ik aan.
Er moeten nu onderhandelingen beginnen met de douanen over het vrij krijgen van onze goederen. Iedereen boezemt ons angst in. Belastingen,verzekering, waarborg, enz... we zullen wel zien.
Het weer is hier opperbest en vandaag was het plein voor de deur weer een drukte van jewelste.
Je kan het best vergelijken met het vossenplein in Brussel op zondagmorgen. Met antiek,maar ook rommel, life muzikanten, orkestjes,clowns, souvenirs enz. Leuk voor de toerist maar als ge hier woont bekijk je het al anders.
Overmorgen wordt het contract ondertekend van ons appartement en krijgen we hopelijk de sleutels. Dat zal weer een stap dichter zijn naar het normale leven... Tot nu toe verloopt alles wat rommelig maar wat wil je als je twee werelden ruilt met daartussen een zee van verschillen zo groot als de oceaan maar tegrlijkertijd is het water overal hetzelfde....

Tot volgende keer,

Luc en Marleen

3 opmerkingen:

Etienne zei

Beste Luc,

Proficiat met je verjaardag. Ik vind het wel moeilijk je dit te wensen nu je juist over "Het mooiste kerkhof ter wereld" hebt geschreven. Maar als je hééééééél oud bent wens ik je daar dan maar een plaatsje, met enkele mooie dames aan de rand van je grote grafsteen.
Nogmaals proficiat,een kus vanwege Magda en een pakkerd van Etienne

nicole zei

Beste Luc,

Van harte proficiat met je verjaardag !
Hopelijk zijn er niet teveel problemen voor jullie inboedel en kunnen jullie gewoon genieten van de dagdagelijkse dingen.
Drink er dan ook maar een goei glaasje bij !
Frisse maar toch zonnige groetjes vanuit België.
Nicole

hild&dirk zei

Hallo Marleen & Luc,
Alsnog proficiat dat jullie er een jaartje hebben aan toegevoegd en dat alles stilletjes begint te vlotten! Wanneer alles in de juiste plooi is gevallen kan het genieten in een hogere versnelling worden geschakeld.
(niet dat jullie het nu niet doen hé!)Hebben juist ook nog even geproefd van Argentina "in't Hoeveke",ginder zal het wel beter zijn, maar ja.....Verder gaat alles hier zijn gangetje, werken, werken en ...( nie lachen hé ) wie weet voor hoelang nog? de economie draait hier vierkant, en herstel zal zeker nog een hele tijd op zich laten wachten. Is dit in BA al voelbaar?Heb ook weer veel tijd gestoken in het in elkaar knutselen van onze film over Toscane ( 0h58'), toch ook hemel op aarde hoor! Ach, de hele wereld is mooi, enkel genieten moet men hiervan.'kweet niet waarom, maar als ik aan jullie denk komt er telkens een beeld van Barré Lodge (juist geschreven?), denk wel één van de mooiste plaatsen ginder in jullie paradijs! misschien een beetje jaloers?Hopelijk zal jullie "stekkie"snel in orde zijn! Hoe zit het nu met een rijbewijs? Is dit nu mogelijk? Dit zou jullie nog veel meer vrijheid geven! We ontkurken een flesje van "Noel Maury" en klinken op ieders gezondheid, nog veel mooie tijden en denk aan ons,arme schapenkoppen,zeker nu het bij jullie zomert en wij beginnen te rillen bij de eerste rijm! tot binnenkort, Hild' & Dirk