woensdag 8 oktober 2008

Het leven zoals het is in Buenos Aires




Moe maar tevreden is de korte samenvatting van ons pril verblijf tot nu toe. Alhoewel op het eerste gezicht alles hetzelfde lijkt, is alles anders. De grootstad kennen we van Brussel en Antwerpen maar die zijn niets vergeleken bij deze GROOTstad. Met de taxichauffeurs heb ik mijn verhouding wat moeten bijstellen. Als je veel met ze praat beginnen ze ook minder aandachtig te rijden en verliezen ze terrein tegenover de andere auto's. Met andere woorden, kost het meer om ergens te geraken. Voor 2.5euro raak je wel altijd aan de andere zijde van de stad. De gesprekken gaan over alle onderdelen van het leven maar we proberen de spitsuren te vermijden omdat de files dan een feit zijn. Gisteren het appartement bezocht waar we voor een paar maanden gaan wonen in San Telmo. In het weekend barst de wijk van de toeristen,in de week is het een gewone buurt. Het huis is zeer groot en zeer oud maar een juweel qua architectuur. Ondertussen zoeken we verder naar een woonst voor daarna. De agentschappen/eigenaars zijn achterdochtig, ze kennen ons niet en vertrouwen ons niet echt.
Dat is natuurlijk wederzijds. We onderhandelen momenteel over een appartement hier in de buurt. De eigenaar is onbekend tot nu toe. Men doet wat geheimzinnig over het contract, nog meer over de comissie die het agentschap zal opstrijken.
Ieder gebouw heeft een 'Portero'. Een concierge zeg maar die de gemeenschappelijke delen beheert en onderhoudt. De portero's zijn veel uren in het gebouw aanwezig en poetsen verwoed alle koperen onderdelen van de ingang en inkomhall. Het is mooi om de prachtige portalen te zien waarachter het leven zijn gang gaat. Op straat kom je de hondenwandelaars tegen met 5,6,7 honden tegelijk. De rassen lopen erg uiteen maar de dieren gaan braaf zij aan zij.
De eigenaars betalen om de hond 3x per dag te laten wandelen. S'avonds zie je ze de hond nog even uitlaten, een plasje voor de deur in de goot en snel weer naar binnen. Mensen van alle pluimage zie je lopen. Recoleta, waar we nu op hotel zijn is een echte woonbuurt. Veel restuarantjes,cafe's, winkels, kantoortjes, kortom, het leven zoals het is......
Sommige zaken zijn helemaal nieuw en erg trendy ingericht. Andere volgen een thematisch interieur, consequent, smaakvol en stralen veel gezelligheid uit. Hier zouden we kunnen wonen...

Oh, ja het weer, fris maar zeer zonnig, de zomer is op komst. Alles is in bloei. Hetzelfde als bij ons maar dan omgekeerd.

Hasta pronto

Luc

Geen opmerkingen: