woensdag 31 december 2008

Twee grote stadswandelingen in twee dagen






Om een goede wandeling te maken heb je best een doel. Dat was dan een voormalig klooster dat momenteel dienst doet als restaurant. Monasterio de Santa Catalina de Siena ligt in het hartje van het drukke stadscentrum. De kapel van het klooster wordt nog gebruikt als kerk en wordt tussen de middag bezocht door zakenmensen die even komen bidden tussen de middag. Ook de biecht wordt hier nog veel toegepast. De meerderheid is hier zeer katoliek en komt daar ook openlijk voor uit. In veel taxis hangt een paternoster aan de achteruitkijkspiegel samen met gekleurde lintjes van de geliefde voetbalploeg.
Chauffeurs maken regelmatig een kruisteken bij het begin van een rit.
Het restaurant van Catalina is een oase van rust in het drukke centrum. We zitten onder een enorme palmboom in de schaduw. De sfeer doet denken aan de Paradores in Spanje. Het eten is lekker maar de bediening valt ronduit tegen. Voor het eerst is de witte wijn niet koud en niet echt lekker. Het duurt allemaal veel te lang en we moeten alles 2à3 maal vragen. De omgeving maakt echter veel goed. Misschien wordt dit restaurant gerund door staatspersoneel...
Onderweg te voet duiken hier en daar prachtige gebouwen op. Veel hebben gebrek aan onderhoud maar hier en daar zijn ze mooi gerestaureerd in al hun glorie.

Geen opmerkingen: