zondag 14 november 2010

Argentijnse asado of Belgische barbeque.











Argentijnse asado of Belgische barbeque, wie zal het zeggen?
We werden verwelkomd door de Vlaamse Wouter en zijn
Argentijnse echtgenote Maria in hun prachtige huis met
zeer mooie, nieuwe keuken en mooie tuin.

Het gezelschap was ook een bonte mengeling van zestien Argentijnen en
Belgen, jong en wat ouder volk, maar allemaal in een opperbest
humeur. We aten chorizoworstjes, pens, kalfszwezerikken, kippenbrochetten,
lekker rundsvlees, natuurlijk met de nodige groentenslaatjes, aardappelsla en
door Luc zelfgemaakte mayonaise en looksaus en
door Marleen zelfgemaakte tartaarsaus, cocktailsaus en zelfs Belgium pickles.
De fruitsla als dessert werd gemaakt door Helena, Veerle en Rein.
Marleen kookte bloemkool en aardappelen.
Groenten werden gespoeld en fijngesneden door Griet, Pieterjan,
Annelies en Lucrecia.
David zorgde ervoor dat we altijd een lekker drankje binnen handbereik
hadden. Maria en Bram dekten de tafel. Wouter deed de asado op
professionele wijze.
Er werden tijdens het lekkere eten plannen gemaakt voor vanalles
en nog wat, zoals tangoles, kookles tot zelfs een Belgian Beer café
openen in Buenos Aires.
Helena smoste een beetje saus op de broek van Luc en ze veegde het met veel
ijver af, wat Luc zich wel liet gevallen.
Het was een fantastische namiddag.
Op het einde deden we samen de afwas en we vertrokken met een
voldaan gevoel.

Geen opmerkingen: