zondag 4 juli 2010

Kookworkshop van Marleen voor Vlamingen in BsAs






Gisteren kwamen zes Vlamingen langs om deel te nemen aan de kookworkshop van Marleen. Ze had er hard aan gewerkt maar het kon niet fout gaan. Allemaal superverse ingrediënten. We hebben hier ondertussen onze goede adressen voor vers brood,vis,vlees enz. De workshop was snel volgeboekt want in ons appartement en keuken is zes personen wel een maximum. Het opzet was om eenvoudige Vlaamse gerechten te maken met verse Argentijnse producten. Op het menu stonden: Gegratineerde mosseltjes met prei, room en kaas. Gevolgd door een stevige winterse tomatenroomsoep en als hoofdgerecht een echte "vol au vent" of "koninginnehapje". Alle groenten werden eerst gewassen, gesneden, de vleesballetjes gerold, de kip lichtjes gebakken, tomaten gesneden, prei gestoofd, champignons geborsteld enz. Iedereen hielp waar hij kon. Marleen beantwoorde alle vragen met veel plezier. Ondertussen was er tijd voor een glas wijn en een babbel. De avond was een succes en er werden al plannen gesmeed voor een vervolg... Geniet maar even mee via de foto's.

Geen opmerkingen: