zaterdag 19 december 2009

Diploma-uitreiking in Pilar






Donderdag waren we te gast bij de IAE Business school van de Universidad Austral in Pilar. Pilar ligt op een half uur rijden van Buenos Aires. Onze vriendin Heleen studeerde er af als "Maestría en Dirección de Empresas", zeg maar Gegradueerde in Business management. De school is gefinancierd met privé kapitaal en dito sponsers en dat is er aan te zien. Een prachtige campus midden in de natuur. Prachtige leslokalen, aulas enz. alles in een natuurlijke groene omgeving. Zonder uitnodiging kwam je er dus niet binnen. Das en jas verplicht. Op de uitnodiging werden we ook verzocht om op tijd te zijn want alles zou stipt om 19u beginnen.
In Argentinië begint niets op tijd en na een uur wachten deden de "alumnis" hun intrede. Allen met toga, verschillende kleuren voor de professors, alnaargelang tot welke universiteit ze behoorden. Na een veel te lange ceremonie en veel te veel toespraken kregen dan een 250 studenten hun diploma in handen. Daarna volgde er een mooie receptie, beter dan doorsnee. Het weer was prachtig en alles was buiten gepland, met succes. Heleen zoekt nu werk in BsAs en hoopt hier te kunnen blijven.
Enkele foto's illustreren deze indrukwekkende avond die wel erg Noord-Amerikaans aanvoelde ware het niet dat alles in het Spaans verliep. Argentijns volkslied en Europese hymne incluis...!

Geen opmerkingen: