zaterdag 25 juni 2011

Theater Colon, 4de mooiste operahuis ter wereld ! (vervolg)






Vóór de voorstelling verlieten we de zaal en maakten enkele foto's. Na de voorstelling waren die delen van het theater niet meer toegankelijk voor het publiek. Gelukkig laten de moderne digitale camera's toe om bijna ongezien en zeker ongehoord foto's te maken. Hierbij nog enkele beelden om van te genieten...

Theater Colon, 4de mooiste operahuis ter wereld !






24 januari 2011 · Het Teatro Colon heeft een roemrijk verleden. Het werd gebouwd in 1908 en is één van de fraaiste operatheaters ter wereld. Op 27 juni 2011 geeft het Simon Bolivar Symphony Orchestra een concert in Buenos Aires.

In het midden van de 19e eeuw was het Teatro Colon al een operacentrum van betekenis. Het nieuwe Colón is één van de grootste theaters ter wereld en biedt plaats aan ruim 3000 toeschouwers. De voorstellingen zijn van internationale betekenis. Niet alleen Italiaanse, Franse en Duitse opera's worden opgevoerd, maar ook vele Argentijnse opera's gingen in dit theater in première. Het is onmogelijk een complete lijst te geven van de beroemde zangers die hier zijn opgetreden. We noemen er een paar: Enrico Caruso, Maria Callas, Renata Tebaldi, Teresa Berganza, Placido Domingo en de Nederlandse sopraan Gré Brouwenstein en nog vele anderen.

Na een vier jaar durende grote restauratie opende het befaamde Teatro Colon in Buenos Aires in 2010 weer zijn deuren. Het theaterseizoen loopt van april tot december. Op 27 juni 2011 concerteert het Simon Bolivar Symphony Orchestra of Venezuela onder leiding van Gustavo Dudamel met werken van Mahler, Ravel, Castellanos en Stravinsky.

Vorige zondag hebben we een concert bijgewoond van het "Petrus kwartet" in "Teatro Colon".
Voor het eerst hebben we het prachtige theater van binnen kunnen bekijken na een 4-jaar durende restauratie. We waren er al eens geweest voor een opvoering van de opera "Carmen" in 2004. Na de restauratie werd het helemaal in zijn originele glorie hersteld. Hiervan getuigen de foto's.