zondag 25 juli 2010

Tangoshow !!!






Toeristen betalen hier veel geld voor een commerciële tangoshow. Je krijgt eerst een maaltijd van gemiddelde kwaliteit waarna je in een zaal geloodst wordt om de verschillende optredens te aanschouwen. Zang, dans, muziek en een glas ... zie foto's...

Cuyo en Noa: vervolg en einde: terug in BsAs






Terug in Buenos Aires bezochten we nog een paar "musts" in de stad. La Boca, het dorp van de havenarbeiders die hun huizen schilderden met de resten van de scheepsverf. En natuurlijk een "tangoshow". Wel commercieel maar toch indrukwekkend. Tot zover enkele bijdragen van onze unieke reis. Er blijven nog honderden foto's te zien bij gelegenheid... maar hier gaat de tijd erg snel en moeten wij al denken aan onze volgende reis naar het Zuiden...

Reis Cuyo en Noa: SALTA La Linda




Salta is vast één van de mooiste steden van het Noorden. De Argentijnen noemen hetzelf Salta la linda (Salta die mooie). Het centrale plein met de kathedraal en grote terrassen nodigt uit om iets te eten of te drinken. Hier wel even uitkijken voor pick-pockets. Kindjes lopen bedelend langs de tafeltjes maar ritsen mee wat er opligt, camera's, gsm's enz. Het ritme hier is veel rustiger dan in Buenos Aires. We genieten dan ook twee dagen van dit stadje... De wolken boven het zwembad verraden de regen die op komst was. 3 vlaagjes op drie weken!
In het Maammuseum konden we een zeer belangrijke archeologische vondst bekijken.
Eén van de onvoorstelbaar goed bewaarde 3 mummies die men heeft gevonden op een hoogte van ong. 6000 m. Heel de geschiedenis van deze 3 kinderen kan je lezen op de volgende link.
http://maam.culturasalta.gov.ar

Wijnproeverij en bodega "El Porvenir"






De eigenares van deze bodega is 28 jaar oud en heeft de hele zaak vernieuwd. Alles oogt modern en in perfecte staat. We krijgen een zeer goede rondleiding en proeven enkele lekkere wijntjes waaronder een mooie "Torontes". Ze hebben een kantoor in Buenos Aires en de bestelling wordt feilloos aan huis geleverd!

Cuyo en NOA: vervolg Cafayate




Cafayate, de kerk en het schooltje met de kleurige schorten....

Reis Cuyo en NOA (vervolg): onderweg naar Cafayate






De weg op deze reis is altijd adembenemend, ofwel door schoonheid ofwel door pistes met hellingen, putten en bulten. Even stoppen bij de lokale paprikakweker die we niet in zijn siësta hebben willen storen. Daarna naar Cafayate, weer een mooi bewaarde plaats met wijnproeverijen! Het lokale schooltje heeft net speeltijd buiten. De kindjes zien er schattig uit in de uniformpjes. Privéscholen geven hier goed onderwijs maar zijn duur. De meerderheid gaat dus naar publieke scholen. Vele scholen geven gratis warm middageten om zo de kinderen naar school te krijgen. Ze hebben een halve dag les, voor-of namiddag. Daarna is het overleven op straat of in de natuur. Toch is iedereen hier goedgezind. Wij dus ook.

Reis Cuyo en NOA (vervolg): Cachi





We hebben al lang niet meer bericht over onze reis in het Noorden maar dat komt omdat er wel altijd wat nieuws aan de hand is. Ondertussen ben ik druk bezig met foto's maken van prachtige oude gebouwen in Buenos Aires voor de tentoonstelling van 3 augustus in het museum van de senaat. Voor sommige gebouwen zijn we al 2 maanden bezig om toelating tot fotograferen te krijgen. Je laat ook zo maar niet iedereen binnen in "Palacio San Martin" waar het ministerie van buitenlandse zaken nu gevestigd is. We pikken dus hier de draad weer op van onze reis, ondertussen al enkele maanden geleden. We gingen naar CACHI, een klein dorp met goed bewaard dorpsplein en mooie huizen. Eten in het lokale restaurant waar de eigenaar "Gaucho zich liet strikken voor een foto. Schommelen in de tuin. Mooi kerkje, rust en toch weer overal lekker zonnig.

zondag 4 juli 2010

kookworkshop Marleen / vervolg 4




Kookworkshop Marleen / vervolg 3





Kookworkshop Marleen / vervolg 2





Kookworkshop Marleen/ vervolg 1





Kookworkshop van Marleen voor Vlamingen in BsAs






Gisteren kwamen zes Vlamingen langs om deel te nemen aan de kookworkshop van Marleen. Ze had er hard aan gewerkt maar het kon niet fout gaan. Allemaal superverse ingrediënten. We hebben hier ondertussen onze goede adressen voor vers brood,vis,vlees enz. De workshop was snel volgeboekt want in ons appartement en keuken is zes personen wel een maximum. Het opzet was om eenvoudige Vlaamse gerechten te maken met verse Argentijnse producten. Op het menu stonden: Gegratineerde mosseltjes met prei, room en kaas. Gevolgd door een stevige winterse tomatenroomsoep en als hoofdgerecht een echte "vol au vent" of "koninginnehapje". Alle groenten werden eerst gewassen, gesneden, de vleesballetjes gerold, de kip lichtjes gebakken, tomaten gesneden, prei gestoofd, champignons geborsteld enz. Iedereen hielp waar hij kon. Marleen beantwoorde alle vragen met veel plezier. Ondertussen was er tijd voor een glas wijn en een babbel. De avond was een succes en er werden al plannen gesmeed voor een vervolg... Geniet maar even mee via de foto's.