zondag 14 maart 2010

Brusselse wafels in Buenos Aires!!!






Ben, een Belg en Fidel een Boliviaan, twee dikke vrienden, hebben samen met nog een Braziliaan een Belgisch wafelhuis geopend in Buenos Aires. Gisteren was het openingsavond voor de vrienden en we waren er weeral bij... In een pand in een zakenbuurt met veel hotels hebben ze gedurende 5 maanden alles vernieuwd om er hun "Gaufrerie Royal" te openen. De naam werd gekozen in overleg met een bestaand wafelhuis op de Brusselse zavel.
Echte wafelijzers op gas en ook wel een heel modern electrisch exemplaar werden uit Europa ingevoerd om hier dienst te doen. De argentijnen kennen helemaal geen wafels. Ze eten veel zoet, croissants en pannekoeken maar wafels... Que es?
Ben werkt als toeristische gids in Europa voor een Zwitsers bedrijf om toeristen te begeleiden uit USA, Australië en Canada.
Dat gedurende zes maanden in de zomer. In de Europese winter kiest hij voor Buenos Aires waar hij het wil maken met Belgische wafels. Het is niet eenvoudig voor buitenlanders om hier zaken te doen. De formaliteiten zijn eindeloos en veelvuldig. Er moet altijd wat geregeld worden onder tafel. Niet gemakkelijk om te weten met wie en wanneer te onderhandelen. Maar gisteren was het één en al feest bij de opening van het wafelhuis. Ben wil voorzichtig afwachten of de Argentijnen wafels gaan willen eten maar ondertussen konden wij al eens proeven en lekker waren ze. Buiten een aantal Belgen, vooral Vlamingen waren er ook Nederlanders, Amerikanen, Brazilianen enz. aanwezig. Enkele vrienden hadden voor een echte rode loper gezorgd. Met alles erop en eraan. We sloten af met een Belgische Duvel. We wensen Ben en zijn team in elk geval veel succes en zullen regelmatig eens langs gaan denk ik...

zondag 7 maart 2010

15.000 km door Argentinië en Chili

Gil en Marleen, een Belgisch koppel reden 15.000km door Chili en Argentinië en waren 3,5 maand onderweg met een tentje.
Ze hebben een voordrachtje gegeven voor de Vlamingen over de reis die ze hebben gemaakt. Alles met een moto en een tentje. 15.000 km. Gil is 72 ! en Marleen 51. Ze zagen walvissen, dolfeinen, pinguins, condors en veel ander kleiner gespuis.ook een plaag van sprinkhanen en zwarte kevers. De steden liggen hen zo niet omdat het met de moto moeilijk is met de bagage, parking enz...
De moto laten ze achter in BsAs en in juli komen ze terug om dan naar Bolivië, Uruguay, enz. te reizen.
Over hun reizen schrijven ze toneelstukken die ze dan in België (Nijlen) opvoeren voor een beperkt publiek. Daarbij wordt dan eten geserveerd uit het betrokken land.
Allemaal erg intensief en interessant. En zeggen dat sommige mensen zich vervelen...
Ze hebben nooit angst voor wat komen gaat. Dat is ook normaal want je hebt maar angst voor iets wat je kent. En elke reis opnieuw is bijna alles onbekend en nieuw en avontuur. Ze reisden al in Afrika, Azië, Noord-Amerika en Europa. Sinds 15 jaar volgen ze dezelfde formule. Zes maanden per jaar op reis, zes maanden in België. Eerst met de fiets, de laatste jaren met de moto. Stoppen staat voorlopig niet in hun woordenboek.

Binnen twee weken vertrekken we zelf op reis voor drie weken in centraal en Noordwest-Argentinië.
We nemen wel enkele binnenlandse vluchten om de minder interessante stukken te overbruggen. De rest doen we met een 4x4.
Meer nieuws hierover later met hopelijk wat mooie foto's...