zondag 19 juli 2009

Afternoon Tea in hotel Alvear




Vandaag een "zeldzame" grijze dag in BsAs. De temperatuur valt nog mee (15°C) maar de lucht is zwaar geladen. We nemen dus ook maar een parapluutje mee op een zondagwandeling. Nog eens langs het "nieuw" appartement gelopen om de bewaking te verwittigen dat er iemand zal komen om wat aanpassingen te doen. De bewaking heeft zicht op een aantal kleurenschermen met de voornaamste plaatsen van het gebouw in beeld.
Nog eens langs de "licht"winkel gaan kijken voor een mooie lamp boven de tafel. En dan naar "Alvear hotel" in avenida Alvear.
Omdat de winter op zijn saaist is vandaag besluiten we hier iets te gaan drinken. De grijze lucht maakt het allemaal wat triest. De mensen lopen ook in minder vrolijke winterkleding.
Marleen gaat voor een "English tea", ik neem een amerikaans pintje.
Het kader is voortreffelijk en de bediening vlekkeloos. De thee wordt geserveerd met een torenschaaltje met lekkernijen van het huis, suiker en melk in zilveren schaaltjes en kannetjes. Het bierflesje staat in een ijsemmertje en wordt geserveerd met zilveren schaaltjes met nootjes en chips om U tegen te zeggen.
"Mé ne niets zemme content" zoals ze in Gent zeggen.
Daarna zijn we nog afgezakt naar "El Biela", een café in het centrum van Recoleta waar de rugleuningen van de stoelen versierd zijn met een uitgesneden "biéle". De baas heeft iets met auto's dat is zeker. De zaak zit haast vol en dat wil zeggen een 200-tal personen. Alle leeftijden komen hier samen, in de zomer buiten op het grote terras maar nu binnen met jassen en kleding in 3à 4 lagen want de Argentijnen hebben het koud in de winter.
Later thuis kookt Marleen een vismarmitje met lekkere kleine porties vis, mosselen, scampi's, zalm, groenten, safraan, visboullion enz. Een maaltijd die je niet vindt in de vele restaurants...
Morgen moeten we beginnen met de verlenging van onze verblijfsvergunning. Eerst naar de politie voor een bewijs van goed gedrag en zeden.... als ze ons dat nog willen geven?

zaterdag 11 juli 2009

Back in BsAs !!!


Hallo allemaal,

Alles is verlopen volgens plan. Enkele mensen hebben we niet kunnen zien maar de agenda zat dan ook zeer vol. We willen iedereen bedanken voor de goede ontvangst, de gezellige avonden en dagen. Wij zijn vooral blij dat de vluchten goed verlopen zijn.De luchthaven van Madrid hebben we stilaan zien sluiten terwijl we wachten op onze vlucht naar BsAs. Alle bars, restaurants, cafe's en winkels lieten de gordijntjes neer tot we achterbleven op een lege bank. Van jetlag hebben we niet veel last gehad. Ook het weer was schitterend tijdens ons verblijf.
Wij hebben genoten van de (Belgische) zeelandse mosselen, de tomaat-garnaal, de tuin van Marleen haar zus, het optreden van Paul Michiels op het Zimmerplein, de boottocht in Breda, de kleine olifant in de zoo,enz... enz... Nogmaals bedankt voor alles. Het was hartverwarmend.
Ondertussen zijn we terug in onze thuisbasis gesetteld. De was gesorteerd, pesos uit de muur gehaald, de weegschaal gaf weer zeer vervelende getallen aan. Wij hopen iedereen eens te ontmoeten in deze mooie stad maar natuurlijk niet allemaal tegelijk.

Gisteren zijn we naar een voordracht geweest over Breugel ingericht door de Belgische ambassade gevolgd door een receptie. We hebben weer een aantal nieuwe mensen ontmoet en zo is onze kennissenkring hier weer wat uitgebreider. In het buitenland ontmoet je mensen omdat ze Belg zijn. Maar het is ook fijn om bekenden terug te zien en van gedachten te wisselen.
Door de Mexicaanse grieptoestanden mogen de Argentijnen elkaar niet meer kussen en ook het maté-rietje mag niet meer worden doorgegeven (maté is de nationale drank van Argentinië, een kruidenthee).

Vanf nu begint onze tweede periode in Argentinië. Het is nog redelijk nieuw maar toch zijn een aantal dingen al zeer vertrouwd. We zullen nu stilaan proberen om dit land wat meer te verkennen buiten de hoofdstad en zijn directe omgeving.
Tot binnenkort,

Luc en Marleen