maandag 15 juni 2009

Tigre deel 2






Omdat we ons niet genoeg vooraf geïnformeerd hadden waren we aangewezen op de lokale promoties wat logies betrof.
Via kleine standjes kan je informatie inwinnen over de verschillende "hostelleria's". Omdat foto's niet alles zeggen kozen we verkeerd voor "BoraBora". Een wat slordig resort met niet al te vriendelijk personeel, wat sjofel interieur, saaie standaardgerechten opgediend zonder emotie of engagement. Waarom gaan mensen toch in de horeca werken als ze niet van mensen houden.
Maar de natuur maakt veel goed. s'Middags nog buiten gegeten op een terras in de zon aan het water ( de winter is stilaan begonnen!) en dan een wandeling gedaan langs kanaaltjes, bruggetjes, verbindingspaadjes enz. Overal geuren van houtvuren en open haarden, kruiden,gebakken vlees...
Veel mensen zien we niet maar hun honden komen kijken en lopen een eindje mee om ons te vergezellen.

We komen zeker terug naar Tigre. De Belg Peter De Bruyne bouwt hier een resort op een uur varen van het commerciële circuit.
Een "silent hotel" met restaurant, zwembad, jacuzi enz... Klaar tegen eind 2009. We zijn benieuwd.

Delta del TIGRE





5 jaar geleden bezochten we deze bestemming voor het eerst en we vonden het tijd om nog eens terug te keren. Tigre is een klein stadje met een groot pretpark gelegen aan de delta. Een netwerk van rivieren, kanaaltjes en vakantiewoningen elk met eigen steiger en boot.
Hier komen de porteños de weekends doorbrengen in hun al dan niet bescheiden houten woning op palen. Maar het kan ook een villa zijn met luxejacht voor de deur. Of je nu wil roeien, kanovaren, kayakken, jetskiën, met de taxiboot varen, alles vindt er zijn plaats. Zwemmen is evenwel verboden.
Boten zie je van alle orde van grootte. Van het kleinste kano'tje over de luxemotorboot tot de reuzecatamaran met een paar honderd passagiers. Alles vaart er gemoedelijk langs mekaar. De groten vertragen uit respect voor de kleintjes om ze niet te vervelen met te hoge golven.
Iedereen wordt bevoorraad langs het water omdat er geen andere wegen zijn. De delta is een kluwen van riviertjes met zijarmen en zijarmpjes en minikanaaltjes. Verloren varen is onvermijdelijk... denk ik !
Er komen ook winkelboten langs met fruit, groenten enz.
Het lijkt allemaal wat op Venetië zonder Venetië. De statige gebouwen van deze stad zijn er niet. Buiten de houten huisjes op palen is er alleen de natuur overal omringd door water.