dinsdag 17 maart 2009

Winteruur !

Wij zijn hier overgestapt naar het winteruur.
Daar ik niet op de hoogte was stond ik een uur te vroeg op de tennis... zonder tegenspeler !!!
Het verschil met België bedraagt nu 4u.
Als jullie eind maart overschakelen naar het zomeruur zal het verschil 5u bedragen.
Dus nu weten jullie hoe laat het is bij ons.


zaterdag 7 maart 2009

De zee lijkt op die van België






Aan de zee in Pinamar vinden we alle items van de Belgische kust terug. Strand met kabientjes, zetelverhuur, windschermen, restaurantjes, kites, een pier met vissers enz.
Het is vreemd hoe aan de andere kant van de wereld de mensen net hetzelfde doen als in België.
In de zon liggen, iets eten, iets drinken enz...


Gauchito Gil


In heel Argentinië vind je kleine aandachtsplaatsen ter ere van deze volksheilige. Antonio Gil was een gaucho (=cowboy) die ging stelen bij de rijken om de buit te verdelen onder de armen. Hij deserteerde bij het leger en zwierf door het land. Uiteindelijk werd hij gevat en gefolterd om bekentenissen af te dwingen. De politie van dienst wilde hem de keel oversnijden toen Antonio zei: "Je zoon is zwaar ziek, als je me laat leven zal je zoon weer gezond worden." De arm van de wet geloofde niets van het verhaal en onthoofde Antonio. Bij zijn thuiskomst vond hij zijn zoon zwaar ziek en begon hij om vergeving te bidden tot Gaucho Gil. Zijn zoon genas en zo onstond de legende van Antonio Gil die uitgroeide tot een echte volksheilige. Een bedevaartplaats in het Noorden van Argentinië trekt jaarlijks 100.000 bezoekers bij de herdenking van Gil's overlijden op 8 januari. In heel het land vind je plaatsen terug langs de weg ter ere van Gauchito Gil. Alle eretekens zijn in het rood. Dit als symbool van zijn met bloed doordrenkte hoofddoek bij zijn overlijden. De "kapelletjes" staan altijd langs de weg en groeien uit tot echte ereplaatsen.

Rasechte Argentijnen...


Amalia en Damian zijn geboren en getogen in BsAs maar hebben Spaanse voorouders. Het zijn onze vrienden geworden en ze namen ons mee op uitstap langs de kust.

Valeria del Mar






We kozen maar voor een iets levendigere badplaats midden in de dennenbossen. Langs brede zandwegen staan tientallen vakantiehuizen met originele architectuur. Een 4x4 moto is het aangewezen vervoermiddel om naar het strand te gaan. Restaurants, boetieks, cafe's enz. het is er allemaal. Hier kan je ook lekkere vis en zeevruchten eten. Deze zijn in BsAs erg duur.

Ostende aan zee !!! VIEJO HOTEL OSTENDE






Vanuit Pinamar was het maar een fikse wandeling naar Ostende, een kleine badplaats gesticht door twee Belgen in 1913. Ferdinand Robette en Augustín Poli kochten er 14km2 grond en bouwden er het "Thermas Hotel" later omgedoopt tot "Viejo Hotel Ostende". Het hotel is nog altijd open tijdens het zomerseizoen (4*). De rust is er kenmerkend want is Ostende valt verder niet veel te beleven...

Onderweg naar Pinamar




We zijn net terug van een vijfdaagse aan zee. We gingen naar Pinamar aan de atlantische oceaan op 400 km van BsAs. Dat is zowat de dichtsbijzijnde kustplaats. We maakten eerst kennis met het uitgestrekte landschap van Argentinië. Oneindige vlakten met veel groen en weidse natuur.